default logo

Leerlingen Saenstroom schaatsen voor Cystic Fibrosis

maandag 15 mei 2017

Leerlingen van de eerste klassen en de schakelklas van Saenstroom opdc in Wormerveer hebben met een schaatsactie bijna veertienhonderd euro opgehaald voor de Nederlandse Cystic Firbosis Stichting (NCFS). Het geld is bedoeld om de symptomen van taaislijmziekte te bestrijden en het ziekteproces te vertragen. Vandaag reikten de leerlingen de cheque uit.

Op 14 februari reisden de leerlingen af naar schaatsbaan De Meent in Alkmaar. Van tevoren konden de leerlingen zich laten sponsoren door familie, vrienden, buren en andere bekenden. Op de schaatsbaan ontvingen de leerlingen een stempelkaart; elk geschaatst rondje werd afgestempeld. “Sommige leerlingen schaatsten met gemak 36 rondjes, waar anderen met grote moeite twee rondjes konden uitschaatsen,” zegt Saskia van Briemen van Saenstroom opdc. “Maar iedereen verdient hier een pluim!”

In totaal haalden de leerlingen € 1356,05 aan sponsorgeld op, dat gedoneerd wordt aan de stichting. “We organiseren elk jaar een sponsoractie, met steeds een ander goed doel. Dit jaar viel de keuze op de Nederlands Cystic Fibrosis Stichting, omdat een leerling van onze school kampt met deze ziekte,” zegt Van Briemen. “Inmiddels kun je met Cystic Fibrosis een stuk beter leven dan vroeger, al blijft het een heftige ziekte. Als school willen we dit goede doel graag ondersteunen.”