default logo

Project van klas 1D: Het bouwen van een stad

Een aantal weken geleden gaf meester Timo ons de leuke opdracht om een maquette te maken. We moesten in groepjes werken en vervolgens een plan maken. Daarna moesten we het plan uitwerken op papier. Het was een leuke opdracht en er kwam veel samenwerking bij kijken. De maquette die we maakten was een ontwerp voor een stad. We moesten laten zien wat het verschil is tussen een stad en een dorp. Hiervoor zijn we met meester Timo naar de markt in Wormerveer gegaan, hier hebben we het verschil tussen een stad en een dorp besproken. Nadat we allemaal naar de markt zijn geweest begonnen we met de uitwerking. Er zijn veel mooie en creatieve ontwerpen gemaakt, zoals je op de foto kunt zien. Ieder groepje heeft zijn eigen unieke ontwerp gemaakt over hun opvatting van een stad. Omdat de opdracht heel vrij was konden we zelf bepalen hoe we de stad wilde maken en dat was erg leuk.

Tekst geschreven door: Lars Winter en Timber Koster uit klas 1D