default logo

Voetbaltoernooi

Woensdag 11 maart was het dan zo ver, wij als Saenstroom, streden om een finaleplaats voor het landelijke schoolvoetbaltoernooi van Olymic Moves. Ons team bestond uit een mix van eerste en tweede jaars leerlingen van onze school. In totaal reisden we met zeven man richting sporthal De Struijk te Zaandam om omstreeks 10.00 uur onze eerste wedstrijd te spelen!

Ons team bestond uit: Nuur 1D (keeper), Jaycie 2D (verdediger), Nassim 1D (verdediger), Damian 2D (aanval), Jayden 1D (aanval), Connal 2D (aanval) en Sora 2D (verdediger/aanvaller).

We mochten meteen tegen een erg sterkte tegenstander beginnen, namelijk het Don Bosco College uit Volendam. Vorig jaar verloren we nog met grote cijfers van dit team, maar dit jaar waren we gebrand op een revanche! Al snel kwamen we op een 1-0 achterstand door een fraaie counter van de tegenstander. We hielden goed stand en Don Bosco wankelde in de laatste minuten. Vlak voor tijd kregen we een vrije trap rond het doelgebied en die vrije trap werd mooi afgerond door de man van het toernooi: Sora! Een hele mooie prestatie tegen een team wat erg goed op elkaar was ingespeeld!     1-1 was de eindstand!

Het tweede duel ging tegen de organiserende school het Pascal College. Vorig jaar hadden wij hier nipt van verloren, maar dit duel gingen we er vol voor. Er werden zelfs nog veel kansen gemist maar als team toch duidelijk de bovenliggende partij. 4-2 winst!

Met vier punten in de tas, wilden we uiteraard meer, veel meer. De derde wedstrijd traden we aan tegen het ABC Noorderlicht uit Amsterdam-Noord. Man, man, man wat was dit een spannende pot. We kwamen snel op een 1-0 achterstand, maar we gaven als team niet op. Er werd door het hele team een tandje bijgeschakeld, wat een klasse! De verdediging stond als een huis, met Jaycie en Nassim, wat een focus! Ze lieten zich niet gek maken door de  straatvoetballerij van de tegenstander.  Door twee hele mooie counters van de voorhoede, werd de achterhoede overklast door onze aanvallers. 2-1 winst!

Met zeven punten zat de sfeer er goed in, we stonden virtueel boven aan! Op de tweede plek stond het Don Bosco College met vijf punten. We hadden alles dus nog in eigen hand de laatste wedstrijdronde.  De laatste wedstrijd stond alleen nog het Bindelmeer College uit de Bijlmer op het programma, die hadden de voorgaande wedstrijden in totaal vier punten behaald. 

We begonnen erg voortvarend. Alleen de OPDC-machine piepte en kraakte, vooral in de omschakeling. Conditioneel waren we gesloopt door alle wedstrijden, waar we 100% in gaven. We speelden de laatste wedstrijd te lief en waren niet meer fel genoeg op de bal. We probeerden nog enigszins te voetballen alleen we keken al tegen een 0-2 achterstand aan.

Heel erg jammer, maar toch een mooie tweede plek behaald met in totaal zeven punten! Een groot compliment naar alle leerlingen die mee waren naar Zaandam om dit toernooi te spelen. Er is voor elkaar gewerkt, er was 100% inzet, iedereen was positief en het was vooral een heel gezellig en leuke ochtend/middag.  Er stond echt TEAM OPDC waar jullie trots op mogen zijn! Grote klasse heren!

Met sportieve groet,

Michael Hooijschuur
Docent Lichamelijke Opvoeding