default logo

Door middel van deze brief geven wij u informatie over de sluiting van de school als gevolg van het coronavirus.

Helaas komen de voorlichtingsavonden bij de scholen te vervallen. In deze flyer kunt u meer informatie lezen over de diverse scholen.

Woensdag 11 maart was het dan zo ver, wij als Saenstroom, streden om een finaleplaats voor het landelijke schoolvoetbaltoernooi van Olymic Moves. Ons team bestond uit een mix van eerste en tweede jaars leerlingen van onze school. In totaal reisden we met zeven man richting sporthal De Struijk te Zaandam om omstreeks 10.00 uur onze eerste wedstrijd te spelen!

Ons team bestond uit: Nuur 1D (keeper), Jaycie 2D (verdediger), Nassim 1D (verdediger), Damian 2D (aanval), Jayden 1D (aanval), Connal 2D (aanval) en Sora 2D (verdediger/aanvaller).

We mochten meteen tegen een erg sterkte tegenstander beginnen, namelijk het Don Bosco College uit Volendam. Vorig jaar verloren we nog met grote cijfers van dit team, maar dit jaar waren we gebrand op een revanche! Al snel kwamen we op een 1-0 achterstand door een fraaie counter van de tegenstander. We hielden goed stand en Don Bosco wankelde in de laatste minuten. Vlak voor tijd kregen we een vrije trap rond het doelgebied en die vrije trap werd mooi afgerond door de man van het toernooi: Sora! Een hele mooie prestatie tegen een team wat erg goed op elkaar was ingespeeld!     1-1 was de eindstand!

Het tweede duel ging tegen de organiserende school het Pascal College. Vorig jaar hadden wij hier nipt van verloren, maar dit duel gingen we er vol voor. Er werden zelfs nog veel kansen gemist maar als team toch duidelijk de bovenliggende partij. 4-2 winst!

Met vier punten in de tas, wilden we uiteraard meer, veel meer. De derde wedstrijd traden we aan tegen het ABC Noorderlicht uit Amsterdam-Noord. Man, man, man wat was dit een spannende pot. We kwamen snel op een 1-0 achterstand, maar we gaven als team niet op. Er werd door het hele team een tandje bijgeschakeld, wat een klasse! De verdediging stond als een huis, met Jaycie en Nassim, wat een focus! Ze lieten zich niet gek maken door de  straatvoetballerij van de tegenstander.  Door twee hele mooie counters van de voorhoede, werd de achterhoede overklast door onze aanvallers. 2-1 winst!

Met zeven punten zat de sfeer er goed in, we stonden virtueel boven aan! Op de tweede plek stond het Don Bosco College met vijf punten. We hadden alles dus nog in eigen hand de laatste wedstrijdronde.  De laatste wedstrijd stond alleen nog het Bindelmeer College uit de Bijlmer op het programma, die hadden de voorgaande wedstrijden in totaal vier punten behaald. 

We begonnen erg voortvarend. Alleen de OPDC-machine piepte en kraakte, vooral in de omschakeling. Conditioneel waren we gesloopt door alle wedstrijden, waar we 100% in gaven. We speelden de laatste wedstrijd te lief en waren niet meer fel genoeg op de bal. We probeerden nog enigszins te voetballen alleen we keken al tegen een 0-2 achterstand aan.

Heel erg jammer, maar toch een mooie tweede plek behaald met in totaal zeven punten! Een groot compliment naar alle leerlingen die mee waren naar Zaandam om dit toernooi te spelen. Er is voor elkaar gewerkt, er was 100% inzet, iedereen was positief en het was vooral een heel gezellig en leuke ochtend/middag.  Er stond echt TEAM OPDC waar jullie trots op mogen zijn! Grote klasse heren!

Met sportieve groet,

Michael Hooijschuur
Docent Lichamelijke Opvoeding

Datum: 13 maart 2020

Betreft: COVID- 19/coronavirus

Beste leerling, ouder(s) en/of verzorger(s),

Gisteren zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland. Als Saenstroom, willen wij er graag alles aan doen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Daarom volgen wij de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat nauw samenwerkt met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). We volgen de actuele ontwikkelingen op de voet en houden u op de hoogte.

De meest actuele informatie is te vinden op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 (ook in het Engels). Wij adviseren leerlingen, ouders en verzorgers deze website regelmatig te bezoeken voor actuele informatie. Als Saenstroom aanvullende maatregelen treft, dan worden zowel leerlingen als ouders/verzorgers geïnformeerd.

Alle leerlingen kunnen gewoon naar school gaan. Een uitzondering geldt voor kinderen met een zeer lage weerstand die veel vatbaarder zijn voor infectieziektes na overleg met de huisarts of GGD. We vragen ouders in een dergelijk geval contact op te nemen met de administratie van Saenstroom.

Richtlijnen van het RIVM:

 • ·  Was de handen regelmatig
 • ·  Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • ·  Gebruik papieren zakdoekjes
 • ·  Geen handen schudden

Daarnaast verzoeken wij ouders hun kind thuis te houden bij ziekte.

Het bericht van de rijksoverheid staat hieronder: 

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen zijn:

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
 • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
 • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Dat geldt ook voor Noord-Brabant.

Vanaf donderdag 12 maart wordt deze informatie aangevuld en worden de vragen en antwoorden die volgen uit deze nieuwe maatregelen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus aangevuld.

18 maart gaat klas 2C naar Cacaolab op de Zaanse Schans. In deze brief kunt de informatie over deze excursie lezen

Op 19 maart brengen alle leerlingen van de 2e klas een bezoek aan de vmbo school van hun keuze.

In deze brief kunt u alle informatie over deze dag lezen.

Handelingsperspectief Coronavirus

In de afgelopen periode is in de media veel aandacht besteed aan het Coronavirus (Covid-19) en wat dat betekent voor ons dagelijks handelen. Uiteraard gaat deze aandacht gepaard met de nodige onrust. Wij begrijpen deze zorg goed. Als school houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Omdat wij zorgvuldig en adequaat willen handelen, volgen wij het advies van de GGD en het RIVM op.

De GGD heeft ons het volgende handelingsperspectief toegestuurd:

Als de kinderen geen klachten hebben, is het niet nodig om kinderen thuis te houden of te weren van school. Dit geldt ook als zij in een gebied zijn geweest waar het coronavirus is vastgesteld. De GGD volgt hierin de landelijke richtlijn van het RIVM.

De situatie verandert snel. We raden u daarom aan om voor actuele informatie de website van GGD Zaanstreek-Waterland (www.ggdzw.nl) te raadplegen én de site van het RIVM en de rijksoverheid. Daar vindt u de meest actuele antwoorden op veel gestelde vragen. (www.RIVM.nl , www.rijksoverheid.nl/coronavirus). Ook is inmiddels een landelijk informatienummer bekend: 0800 -1351.

In de week van 9 tot en met 13 maart krijgen alle leerlingen kickbokslessen. In deze brief kunt u meer informatie lezen over deze lessen.

Op dinsdag 10 maart gaan de leerlingen van de 2e klas naar de klimhal in Amsterdam. Via onderstaande link kunt u lezen op welk tijdstip uw zoon/dochter gaat:

Klas: 2A, 2D en 2E

Klas: 2B, 2C

In deze brief leest u meer informatie over het bezoek aan Nemo door klas 2C op woensdag 4 maart.