Over Saenstroom

Geschiedenis van de school

Saenstroom vmbo is een school voor leerlingen die de capaciteiten hebben om het vmbo onderwijs te doorlopen en daarbij een periode met extra ondersteuning goed kunnen gebruiken.
Aan het einde van dit schooljaar stromen de laatste leerlingen uit klas 2 door naar een andere school. Vanaf schooljaar 2024-2025 worden leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op de VO scholen in de regio opgevangen.

Op Saenstroom wordt gedegen onderwijs gegeven door gekwalificeerde en geïnspireerde leerkrachten.

Kenmerkend voor onze school is de geborgenheid die we leerlingen bieden. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich bij ons veilig en thuis voelen, met plezier naar school gaan én trots zijn op hun school en werk.

Onze school heeft:

  • kleine klassen met circa 15 leerlingen
  • vaste mentoren
  • vakdocenten
  • een duidelijke structuur
  • individuele begeleiding
  • extra psychologische ondersteuning
  • intensieve oudercontacten

Het schoolklimaat
Als school vinden we het belangrijk dat de leerlingen straks goed kunnen functioneren in de samenleving. Dat vraagt om goede kennis en vaardigheden en de juiste houding. Om voldoende voorbereid te zijn op ‘nu en later’ richten de leerkrachten op onze school zich op het stimuleren van de eigenwaarde en de zelfstandigheid van leerlingen. Daarnaast bieden we kennis, maar trainen ook doorzettingsvermogen, zelfbeheersing, concentratie en creativiteit.

Bereikbaarheid
De school bevindt zich in het centrum van Wormerveer. Bussen 69 (Connexxion) stopt in de Noorderstraat vlak voor de school. Op ca. 15 minuten loopafstand ligt het NS station Wormerveer.

Het schoolgebouw
Saenstroom is gehuisvest in een gebouw dat bestaat uit twee bouwlagen en daar bovenop staat de gymnastiekzaal. Er is vanuit gegaan dat de school maximaal zo’n 200 leerlingen zal huisvesten. Het is een gebouw met veel licht, een zeer overzichtelijke indeling en een prettige sfeer, mede door het gebruik van natuurlijke materialen. We zijn erg trots op dit prachtige en gezellige gebouw. Zowel leerlingen als medewerkers voelen zich er gemakkelijk in thuis. We rekenen erop dat we jaren met plezier naar deze school zullen gaan en dat iedereen zijn uiterste best zal doen om alles zo mooi mogelijk te houden.