Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon / Intern contactpersoon

Het is belangrijk dat jij je prettig en veilig voelt op school. Gelukkig vinden de meeste leerlingen het op school fijn en gezellig. Soms gebeuren er toch dingen die vervelend zijn. Het kan zijn dat je gepest wordt op school of Online. Of er worden spullen van je kapot gemaakt of je wordt op een nare manier lastig gevallen. Dan is het voor jou belangrijk om snel te gaan praten met je mentor of met je ouders. Je kunt in eerste instantie met alle zaken bij je mentor terecht.
Met ernstige zaken kun je naar de interne contactpersoon gaan en soms stuurt de mentor je door naar de interne contactpersoon.

Heb jij (of je ouders) een klacht of maak jij je zorgen over zaken die met de school te maken hebben? De interne contactpersoon is er speciaal om naar jou of naar je ouders te luisteren. Als je problemen of klachten hebt, die je niet aan je mentor of de teamleider durft te vertellen, dan is het prettig te weten dat er in school iemand is naar wie je toe kunt gaan. Dat is de interne contactpersoon bij wie je terecht kunt om te praten over bijvoorbeeld pesten, geweld, discriminatie of seksuele intimidatie. Op Saenstroom is dit David Hagemann. Hij is te bereiken per email via: d.hagemann@swvvozaanstreek.nl.

Als je met een interne contactpersoon praat, dan wordt er zorgvuldig met je probleem of klacht omgegaan. Samen wordt er naar een oplossing gezocht. De interne contactpersoon onderneemt geen stappen zonder jou hiervan eerst op de hoogte te brengen. Je kunt op school een afspraak met een interne contactpersoon maken, maar je kunt ook eerst een e-mail sturen.